fbpx
Menu

Tour de Padel med de Boer brødrene

I december måned 2023 får Mathews junior overrakt en kuvert med overskriften: “En Odyssé”, der som bekendt er en beretning og en beskrivelse af en lang og farefuld rejse. I kuverten er der et brev, hvori der er et billede af Franciscus “Frank” de Boer og Ronaldus “Ronald” de Boer. Det viser sig, at vi på auktion har vundet en padel-kamp mod disse to kendisser i Amsterdam.

Formålet med auktionen var at skabe større opmærksomhed omkring talentfodbold og bedre sportslige vilkår for børn i Afrika, og i dette konkrete tilfælde et velgørenhedsprojekt med fokus på et fodboldakademi i Nairobi ved navn MidCity. En stor procentdel af børnene kommer fra Kibera, hvor over en million lever under fattigdomsgrænsen. Og takket være den hollandske støtte får nogle af disse børn hvert år muligheden for at komme til Amsterdam for at træne og spille nogle kampe.

Sammen med to kammerater får vi booket en weekendtur i maj til Amsterdam. Bilen bliver pakket og vi kører derned på knap syv timer. Efter at have indlogeret os på hotellet i bydelen Amstel, begiver vi os langs floden ind til midtbyen. Sommeren har for alvor ramt Holland så der er liv og glade dage på samtlige gader og stræder. Faktisk kan Amsterdam sammenlignes med København. Bare på steroider!! En meget charmerende by, hvor der er søer og kanaler, der forbinder de forskellige områder sammen.

Desuden er de fleste bygninger blevet renoveret og det giver bybilledet et flot image. Ej at forglemme de mange tusinde turister, der strømmer gennem Red Light District og midtbyen.

Vi slutter fredag aften af med at spise på en asiatisk restaurant og når at gå 30 km i løbet af dagen. En fin lille opvarmning inden den store padel kamp dagen efter.

Lørdag formiddag kører vi lidt nervøse ud til padel centret, som hedder Plaza Padel. Der går ikke lang tid, så dukker Frank de Boer op. Hurtigt falder snakken om fodbold og mens Frank fortæller om sin debut for Ajax, ankommer Ronald de Boer. Vi slutter samtalen af med, hvor rivaliserende de begge stadig er og derfor helst ikke vil spille sammen. Min partner bliver Frank og Mads teamer op med Ronald. En meget lige kamp, der ender 6-4, 4-6 og kampen ender ud i en tie break 11-9, som Frank og undertegnede vinder. Morten skal have tak for de fremragende billeder og optagelser han fik taget undervejs.

Efter kampen fortsætter de to brødre med at fortælle historier omkring deres tid i Ajax, Barcelona, om fodboldens udvikling og hvordan det er at være træner efter en lang karriere som fodboldspiller. For to fodboldnørder som Mads og jeg var det en fantastisk oplevelse at tale med to så store spillere, der begge var meget venlige og helt nede på jorden. Derudover spillede de to herrer flot padel.

Artiklens morale er at sport og i dette tilfælde fodbold og padel er med til at skabe et fællesskab, hvor vi alle er lige, uanset hvilken baggrund eller religion man har. Og denne unikke oplevelse, som jeg fik sammen med mine to kammerater, er med til at hjælpe fattige børn udleve deres drøm om at spille fodbold. Derudover mødte vi to fantastiske mennesker, der var utrolig behagelige at være sammen med og gav sig tid til at fortælle en masse historier om deres tid som fodboldspillere og trænere. Alt i alt en oplevelse vi aldrig vil glemme!

Og mon ikke deres landsholdstrøje kommer op at hænge blandt mange andre legendariske trøjer på pubben.