fbpx
Menu

Pubbens to whiskies

Et lokalt samarbejde

Michael fra Trolden Destilleri & Bryghus og Torben Mathews har i mange år haft et tæt samarbejde omkring brygning af specialøl til pubben. Med tiden begyndte Trolden at udvide deres områder og begyndte at lave whiskey og gin. Derfor var det oplagt at de to herrer igen gik sammen om et nyt projekt. Resultatet blev to whiskies, som i kan læse mere om i nedenstående afsnit.

Kort om whiskyen

Fremstillet af 100% dansk bygmalt og destilleret to gange på Troldens kobberkedler (‘pot stills’) som kun er på 500 liter. Det giver en mere intens og olieret sprit (’new make’), som derefter er lagret på et ex-bourbon fad på 50 liter. Det relativt lille fad giver en hurtigere smagsudvikling end de normale 200 liters, og derfor fremstår whiskyen fyldigere og rundere med sine bare 7 år (2013 – 2020).

“These exclusive bottles of single malt Danish whiskeys have been handcrafted in small hand-beaten pot stills in Trolden’s distillery in Kolding, Denmark. No artificial colouring or cold filtering. Bottles by hand from a private cask.

Cask name: Den Engelske Pub

Distill date: 12.08.13

Bottling date: 12.02.20

2 forskellige whiskies

Vi valgte at beholde dem på vores lager i mere end 2 år mere for at sikre at modningsprocessen var optimalt og smagen blev som vi ville have det og wow sikke en smag!

Vi har et mindre parti af dem begge. Den ene er en 46% vol. og er tilpasset de flestes smag.

Cask str. bibeholder mere af den oprindelige smag fra fadet, men er mere udfordrende.

Den anden er som sagt mere udfordrende og har en volumen på 58%.

Smag vores whiskies

Disse to herligheder kan nydes på pubben, som står sammen med de cirka 250 andre whiskey flasker i baren.

Så tøv ikke! kom ind på pubben og smag på herlighederne og skulle du være interesseret i at købe en flaske så skriv på info@denengelskepub.dk.

Cheers